Schapendrijven 

Als u de mogelijk heeft om een keer te gaan schapendrijven zou u dat zeker moeten doen is goed voor de hond en voor u zelf u zult gaan zien dat de hond het zeer leuk en prettig vind en beter na u gaat luisteren en bevelen opvolgen 1 a 2 keer per week is al voldoende veel plezier voor u en u zult een happy hond hebben die al staat te springen bij de volgende keer.

Zoals u op de foto ziet drijft hij met zeer veel passie maar wel onder goede begeleiding anders gaan ze hun eigen werk zoeken en dat wil je niet maar zorg ook dat ze zich niet gaan vervelen dus zorg dat ze attent blijven. 

Hier laat ik haar het zelf doen zonder iets te zegen en ze deed het super goed zolang je ook zelf maar rust uitstraald en er zelf niet gestrest bij staat omdat je het zo graag wil met rust bereik je meer dan met dwang.

Op deze foto wil hij gaan heelen dus in de hakken bijten wat bij koeien wel kan maar niet bij schapen die zijn daar niet voor gebouwd en raken dan in de stres dus zorg vooral bij de eerste lessen dat dit niet gebeurd en luister vooral naar uw instructeur om dit te voor komen.  

Deze foto laat zien zijn 100% focus om deze grote schapen weer in een rij te krijgen.ik hoop dat ik jullie een klein beetje wegwijs gemaakt heb in het schapen drijven heel veel plezier als u gaat drijven met uw hond.